White on Transparent.png

The luyu Sanitation Institute

Ngabagi Pangaweruh ngeunaan Condominial Sewerage 

2.4 milyar jalma hirup tanpa sanitasi anu nyukupan
Condominial Sewerage tiasa janten solusi pikeun lingkungan kota

Condominial Sewerage nganggo saluran pembuangan pipa anu disederhanakeun anu kalebet modifikasi kana modél konvensional sapertos jero pipa anu langkung deet; jeung layouts alternatif kaasup trotoar, layouts hareup jeung backyard ogé nempatkeun pipa dimana wae aranjeunna bisa balik. Sajaba ti éta, partisipasi masarakat maénkeun peran penting dina nangtukeun Condominial Sewerage. Neighborhoods dikelompokkeun kana blok, sarta unggal blok dianggap hiji unit (sarua jeung hiji rumah tangga jeung téhnologi solokan konvensional). Administrator blok dipilih janten tautan komunikasi sareng organisasi anu masang sistem.  

Di lingkungan anu miskin pisan, partisipasi pinuh ti masarakat parantos dianggo, kalebet mayar sistem, ngarencanakeun, ngali parit sareng pangropéa (sering dilakukeun ku administrator blok). Peran partisipasi parantos disampurnakeun, khususna dina aplikasi kota skala ageung, dimana partisipasi ayeuna umumna dina bentuk warga anu masihan tanggapan nalika prosés perencanaan tata perenah pipa sareng mayar sambunganna ka sistem.

Condominial Sewerage nawiskeun solusi anu lumayan pikeun masalah anu dianggap teu tiasa direngsekeun di seueur daérah dunya. Masang sistem Condominial umumna ngeunaan hiji satengah harga sistem konvensional, sarta eta bisa dipasang di neighborhoods mana pamakéan téknologi konvensional teu mungkin kusabab ngembangkeun disorganized sarta rapet.  

Condominial Sewerage parantos dipasang di caket sarébu kotamadya di Brazil, sareng di langkung ti dua puluh nagara sacara internasional. Ibu kota Brazil, Brasilia, parantos nganggo sistem éta di sakumna kota, di lingkungan anu beunghar sareng miskin ti saprak 1991, sering kalayan masalah anu langkung sakedik tibatan sistem saluran pembuangan konvensional. Kadua Brasilia sareng Salvador, kota panggedéna katilu di Brazil, ngagaduhan proyék infrastruktur kondominium anu ageung dina taun 1990-an, masing-masing nyambungkeun langkung ti 1.5 juta rumah tangga ka jaringan saluran pipa di kota dina jangka waktu 10 taun. Duanana geus katempo nyirorot ningkat kualitas cai di situ jeung pantai maranéhanana.  CAESB, perusahaan cai sareng sanitasi di Brasília ngagaduhan ampir 300,000 sambungan Condominial sareng EMBASA di Salvador parantos dipasang langkung ti 400,000. Duanana kota geus katempo nyirorot ningkat kualitas cai di situ jeung pantai maranéhanana.

Condominial Sewerage offers a viable solution to a problem which has been considered unsolvable in many areas of the world. Installing a Condominial system is generally about one half the price of a conventional system, and it can be installed in neighborhoods where the use of conventional technology is impossible because of disorganized and tightly packed development. 

Sistem condominium tiasa langkung mirah tibatan sistem konvensional sareng tiasa
ngalayanan lingkungan kota anu teu direncanakeun anu rame anu henteu tiasa dilayanan
.

The luyu Sanitation Institute

appropriatesanitation@gmail.com